BIST 100
12.888,33 -2,74%
DOLAR
48,8547 0,05%
EURO
55,7225 0,18%
GRAM ALTIN
6.710,91 -0,29%
BITCOIN
84.425,00 0,24%
FAİZ
40,06 0,96%
GÜMÜŞ GRAM
100,07 -1,14%
GBP/TRY
64,7788 0,12%
EUR/USD
1,1379 -0,03%
BRENT PETROL
100,29 1,47%
ÇEYREK ALTIN
10.969,72 -0,31%
Kocaeli Az Bulutlu
Kocaeli hava durumu
9 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Vali Aktaş’ın 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Vali Aktaş’ın 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Vali İlhami Aktaş

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı Yayınladı. Vali Aktaş'ın mesajı şöyle:

Değerli Basın Mensupları;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’ te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıyla; Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini almış, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

Kurtuluş Savaşı büyük fedakarlıklarla kazanılmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk; halk ile görüşmek, düşünce ve eğilimlerini almak, incelemelerde bulunmak üzere İzmit Basın Toplantısını da kapsayan Batı Anadolu gezisine çıkmıştır. 16 Ocak 1923 Salı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzmit’e gelerek, İzmit Kasr-ı Hümayun’da tarihi basın toplantısını gerçekleştirmiştir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu tarihi toplantıya katılan; Dr. Adnan Adıvar’ı, Velit Ebuzziya’yı, Ahmet Emin Yalman’ı, Falih Rıfkı Atay’ı, Suphi Nuri İleri’yi, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu, İsmail Müştak Mayakom’u, Halide Edip Adıvar’ı, Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey ile İleri Gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu’nu bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 

Ülke yönetimi ile aziz milletimiz arasında bir köprü vazifesi gören basınımız, dün olduğu gibi bugün de demokrasi ve Cumhuriyet’in korunmasında önemli bir yere sahiptir. Türk Basını, tarihin her döneminde aziz milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız ve gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Bu vesileyle, İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yerine getiren basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve merhum basın görevlilerimizi rahmetle anıyor, basın camiasının “16 Ocak Basın Onur Günü”nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.

   İlhami AKTAŞ    

   Kocaeli Valisi

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?