

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı. Vali Aktaş’ın Mesajı Şöyle:
Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 748. yıldönümünü idrak ediyoruz.
Tarihimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi koruyabilmemiz ancak dil sayesinde mümkündür. İşte bu sebepledir ki dilimizin her kelimesi bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağlardan biri olmuştur.
Gerek konuşan kişi bakımından gerekse yayıldığı coğrafi alan itibarıyla dünya dilleri arasında bilinirliği olan Türkçemiz, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin ortak ifade aracı; Avrasya coğrafyasının farklı noktalarına dağılmış Aziz Türk Milletinin şanlı varoluşunun en önemli faktörü olarak telakki edilmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle dilimizin gelişmesini, zenginleşerek bugünkü seviyeye ulaşmasını sağlayanlara şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin Türk Dil Bayramını tebrik ediyorum.
İlhami AKTAŞ
Kocaeli Valisi