BIST 100
14.050,56 -1,25%
DOLAR
48,2945 0,01%
EURO
56,0239 0,03%
GRAM ALTIN
6.789,06 1,01%
BITCOIN
77.328,00 -0,11%
FAİZ
39,78 -0,38%
GÜMÜŞ GRAM
101,07 1,52%
GBP/TRY
65,2494 -0,10%
EUR/USD
1,1592 -0,01%
BRENT PETROL
94,63 0,13%
ÇEYREK ALTIN
11.100,12 1,01%
Kocaeli Açık
Kocaeli hava durumu
25 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Şehit Ailelerinden, “Teröristlere Af Yasasına” HAYIR!

Şehit Ailelerinden, “Teröristlere Af Yasasına” HAYIR!

f2f8b4fd-261c-4043-9ad6-952db26a36c6

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Gebze Şubesi Başkanı Salih Türk ve şehit, gazi yakınları TBMM’de komisyona sevk edilen yasa tasarısına tepki gösterdiler.

Türkiye genelindeki tüm şubelerden yapılan ortak basın açıklamasında, 8 Ekim’de komisyona sevk edilen 110 maddelik torba yasa içerisinde bebek katili Abdullah Öcalan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan teröristlerin salıverilmesine dair hükümlerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

ŞEHİTLERİLİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Gebze Şube Başkanı Salih Türk, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TBMM’de görev yapan milletvekillerine sesleniyoruz; bunu yapamazsınız. Aziz şehitlerimizin kanlarını hiçe sayamazsınız. Böyle bir af fikriyle dahi hareket edilemez. Bu yasa, şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhunu derinden yaralayacak ve milletimizin sabrını zorlayacak bir adımdır.”

"BÖYLE BİR TASARIYI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Salih Türk, yasa tasarısının hızla komisyona gönderilmesini eleştirerek, “Bu tür düzenlemeler milletimizin sinir uçlarına dokunmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Milletimiz, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ekonomik zorluklar içinde mücadele verirken bir de bu yara açılmaya çalışılıyor. Böyle bir tasarıyı asla kabul etmiyoruz,” şeklinde konuştu.

ŞAHİT VE GAZİ AİLELERİNİN YANINDAYIZ

Başkan Türk, açıklamasının devamında, ülkenin her bir karış toprağını kanlarıyla savunmuş şehitler adına bu düzenlemeyi lanetlediklerini belirterek, “Aziz milletimiz, şehit aileleri ve gazilerimizin hassasiyetlerini gözetmeyen bir karar almalarını kesinlikle reddediyoruz. Bu vatan için canını veren şehitlerimizin hatırına, milletvekillerinden bu tasarıyı kesin bir dille reddetmelerini bekliyoruz,” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, şehitlerin emanetini koruma adına bu yasanın meclis gündemine dahi alınmaması gerektiğini ifade ederek, aziz şehitlerin ve ailelerinin haklarını sonuna kadar savunacaklarını duyurdu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?