BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.671,00 0,29%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%
Kocaeli Kapalı
Kocaeli hava durumu
7 °
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • MÜSİAD Bulgaristan, MÜSİAD Gebze’yi Ağırladı: Türkiye–Bulgaristan Ticaret Köprüsü Güçleniyor

MÜSİAD Bulgaristan, MÜSİAD Gebze’yi Ağırladı: Türkiye–Bulgaristan Ticaret Köprüsü Güçleniyor

news_img-20251023-054544


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bulgaristan Şubesi, şubeler arası tanışma programı kapsamında MÜSİAD Gebze Şubesi heyetini ağırladı. İki gün süren program, karşılıklı tanışma toplantıları, saha ziyaretleri ve gala yemeği etkinliğiyle dolu dolu geçti.

Kırcaali Haber Gazetesi'nin haberine göre, Programın ilk gününde heyet, MÜSİAD Bulgaristan ofisini ziyaret etti. Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Bulgaristan Başkanı Kemal Özmez ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ekmen, derneğin Bulgaristan’daki yatırım fırsatlarını tanıttı. Özmez, “MÜSİAD olarak Bulgaristan’da tüm üyelerimiz adına faaliyet gösteriyoruz. Amacımız, yeni yatırımların önünü açmak ve iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek” dedi.

MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Abdulkadir Anık ise sıcak karşılama için teşekkür ederek, “Burada kendimizi yabancı hissetmedik. Adeta Gebze’de bir toplantıdaymışız gibi samimi bir ortam vardı. Bulgaristan şubesiyle kuracağımız ticaret köprüsü, her iki ülkenin ticaret hacmine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Duygu İnşaat Şantiyesi’ne Ziyaret

Heyet, program kapsamında Türkiye’nin Bulgaristan’daki önemli yatırımlarından biri olan Elinpelin–Vakarel Demiryolu Projesi’nin inşasını üstlenen Duygu İnşaat’ın Vakarel’deki şantiyesini de ziyaret etti.
Duygu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Onur Doğan, misafirlerini samimi bir şekilde karşılayarak şirketin Bulgaristan’daki faaliyetleri ve yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi. Görüşmelerin ardından MÜSİAD heyeti, Türk müteahhitlerinin yurt dışındaki başarılarından duydukları gururu dile getirdi.

Sofya’da Gala Yemeği

Aynı akşam, T.C. Sofya Büyükelçisi Mehmet Sayıt Uyanık’ın da katılımıyla, MÜSİAD Bulgaristan Başkan Yardımcısı Mesut Sağlamçalı ev sahipliğinde bir gala yemeği düzenlendi. Davete T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirleri Onur Çokol ve Çağatay Başer, İletişim Müşaviri Dilek Kütük, MÜSİAD Bulgaristan Başkan Yardımcıları Özcan YılmazHami HamievSabri GökayNuri Nuri, MÜSİAD Gebze Başkan Yardımcısı Şaban Yavaş ve MÜSİAD Gebze & DEİK Bulgaristan Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Dörtköşe de katıldı.

Büyükelçi Uyanık, burada yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın sınırları aşan bir iş insanları örgütü olduğunu vurgulayarak, “MÜSİAD Bulgaristan’ın 2024 yılındaki resmi açılışından bu yana yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Gebze Şubesi’nin ziyareti de bu ilişkilerin güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Elçilik olarak bu tür girişimleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Gala gecesi, karşılıklı hediye takdimleriyle sona erdi.

Sofya’da Tarihi Gezi ve Programın Kapanışı

Ziyaretin ikinci gününde, MÜSİAD Bulgaristan ev sahipliğinde Sofya şehir turu düzenlendi. Misafirler, Sofya’nın çok kültürlü yapısını ve tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu.
Program, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Ofisi ziyareti ve Türkiye–Bulgaristan ticari ilişkilerine dair yapılan sunumun ardından sona erdi.

(Kaynak: Kırcaali Haber Gazetesi)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?