BIST 100
14.229,01 -0,73%
DOLAR
48,2958 0,01%
EURO
55,9579 -0,08%
GRAM ALTIN
6.675,65 -0,68%
BITCOIN
77.525,00 0,14%
FAİZ
39,93 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
98,97 -0,59%
GBP/TRY
65,2739 -0,07%
EUR/USD
1,1581 -0,10%
BRENT PETROL
94,45 -0,07%
ÇEYREK ALTIN
10.914,69 -0,68%
Kocaeli Açık
Kocaeli hava durumu
8 °

İşte tüm Kocaeli’yi yeşillendiren merkez!

Üretim_fidanlığı_(12)_800_600

Kocaeli Büyükşehir tarafından üretilen on binlerce fidan çeşitli projelerde ve yeşil alanlarda kullanılarak şehri yeşillendiriyor.

Üretim fidanlığında yetişiyor Kocaeli’yi yeşillendiriyor

Başiskele ilçesinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üretim Fidanlığı, içerisinde çeşitli türlerde toplam 80 bin bitkiyi barındırıyor. Üretim fidanlığından her yıl on binlerce fidan, Kocaeli’nin çeşitli bölgelerindeki fen işleri, yapı işleri projelerinde ve yeşil alanlarda kullanılarak şehri yeşillendiriyor.

BÜYÜKŞEHİR FİDANLARI KENDİ ÜRETİYOR

Kullar Üretim Fidanlığında tohum, çelik, aşı ve yarı mamul bitkilerden üretim yapılıyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı burada Çınar, Ihlamur, Dişbudak, Akçağaç, meyve fidanları ile diğer pek çok türdeki bitkinin üretimini yapıyor. Fidanlıkta replikaj ve saksıda olmak üzere iki çeşit üretim yapılıyor.

BAKIMLAR DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILIYOR

Fidanlıkta bulunan fidan ve diğer bitkilerin bakımları aylık ve günlük olarak düzenli bir şekilde yapılıyor. Bakımlar kapsamında sulama, gübreleme ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ekipler, fidanlıkta bitkilerin daha rahat yetişebilmesi için yabani ot mücadelesi ve mekanik bakım çalışması da yapıyor. Bitkiler çelik tohum ve aşı ile saksıda büyütüldükten belli bir süre sonra şehir genelindeki ihtiyaç olan bölgelere kullanılıyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?