DOLAR33,9008% 0.03
EURO37,6352% -0.04
STERLIN44,6724% -0.16
FRANG39,9621% 0.3
ALTIN2.809,65% 0,78
BITCOIN60.408,004.016
</div

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi sakini: Afrika gri boynuzlu kuş yavruladı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi sakini: Afrika gri boynuzlu kuş yavruladı!
reklam

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan sevindirici haber geldi: Koruma altında 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan müjdeli haber geldi. Afrika gri boynuzlu kuş çiftinin yavruları dünyaya geldi.

Koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferi içinde ziyaretçilerini ağırlayan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan sevindirici bir haber geldi.

Geleceği tehlikeli altında olan Afrika gri boynuzlu kuş çiftinin yavruları dünyaya gözlerini açtı. Geçtiğimiz yıl ilk yavrularını FYZoo ailesine katan Afrika gri boynuzlu kuş çifti bu yıl da iki yavruyu daha dünyaya getirerek ailesini genişletti.

Türünün devamlılığı için oldukça önemli olan bu iki yavrunun biri 12 Temmuz, diğeri ise 19 Temmuz’da yuvalarından çıktı. Yavruların sağlıklı beslenmesi ve gelişimi için anne gri boynuzlu kuş büyük bir özveri göstererek kendi iradeleriyle hayata tutunmalarını sağladı.

Bu sevimli iki yavruyu Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda ziyaret edebilirsiniz.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye’nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca’da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

reklam