DOLAR34,2603% 0.05
EURO37,6484% 0.03
STERLIN44,8222% -0.42
FRANG40,1210% 0.56
ALTIN2.912,37% -0,31
BITCOIN63.433,341.898
</div

FARKLI BİR ARA TATİL BAŞLAYACAK. ÇOCUKLAR BU DÖNEMİ NASIL GEÇİRMELİ?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
FARKLI BİR ARA TATİL BAŞLAYACAK. ÇOCUKLAR BU DÖNEMİ NASIL GEÇİRMELİ?
reklam

7 MADDELİK ARA TATİL ÖNERİLERİ

22 Ocak Cuma günü üç hafta sürecek bir ara tatil başlıyor. Yaklaşık 1 yıldır süren online eğitim, çocukları ve yetişkinleri ekrana bağladı. Bu süreçte çocukların öğretmeni de olan anne babalar şimdi de “Bu üç haftayı nasıl verimli geçireceğiz?” sorusunun cevabını arıyor. Kocaeli Marmara Koleji Rehberlik Zümresi Başkanı Serap Duman, bize bu sorunun cevabını veriyor.

Pandeminin yarattığı olumsuz sürecin etkileri, belki de en fazla öğrenciler üzerinde oldu.Evdeki izolasyon dönemi ve ekran başında uzun vakitler geçirme, fizyolojik ve psikolojik olarak hepsini yordu. Bu nedenle 22 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili diğerlerinden biraz farklı olacağa benziyor. Kocaeli Marmara Koleji Rehberlik Zümresi Başkanı Serap Duman, bu farklı ara tatil dönemi7 maddeden oluşan önerilerini bizimle paylaşıyor.

1.Okul açıldığında uyum sorunu yaşanmaması içinbu tarz uzun tatiller için planlı olunmalı. Bir plan yapılacaksa beraber yapılmalı.

2. Dakika dakika bir planlama yerine TV-oyun-dışarıda oyun-kitap-ders saati-ev işleri gibi bölümlerin içinde olduğu günlük bir rutin oluşturulmalı.

3. 13.00 ile 16.00 saatleri arasında çocukların sokağa çıkma izinleri olduğu unutulmamalı. En azından 1 saat dışarı çıkıp hava almasının sağlanmalı.

4.Mutlaka birlikte kitap okunmalı. Fırsat buldukça ailecek yürüyüş, egzersiz yapılmalı veya dans edilmeli.

5. Çocukların uyku düzenini korumalı. Dengeli ve sağlıklı beslenmek de her zaman olduğu gibi tatil döneminde de önemsenmeli.

6.Çocuklara ekran izni verilmeli. Ne kadar süre ekranda kaldığı ve hangi sitelere girdiği onu rahatsız etmeyecek şekilde denetlenmeli.

7. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hatası çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermeli, konu eksikleri olmayan öğrenciler yeni konulara çalışmalı.

reklam