BIST 100
14.463,81 -0,85%
DOLAR
44,8778 0,04%
EURO
52,8490 0,11%
GRAM ALTIN
6.922,40 -0,63%
FAİZ
39,24 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
115,34 -0,99%
BITCOIN
75.026,00 0,48%
GBP/TRY
60,6770 0,02%
EUR/USD
1,1768 0,03%
BRENT
94,75 4,84%
ÇEYREK ALTIN
11.318,13 -0,63%
Kocaeli Az Bulutlu
Kocaeli hava durumu
11 °
  • ANASAYFA
  • EĞİTİM
  • DEVA Gebze İlçe Başkanı Av.Kemal Memiş’ten Öğretmenler Günü mesajı

DEVA Gebze İlçe Başkanı Av.Kemal Memiş’ten Öğretmenler Günü mesajı

IMG-20221124-WA0003

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gebze İlçe Başkanı Av.Kemal Memiş öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Memiş'in mesajı şöyle:

Bugün 24 Kasım Dünya Öğretmenler Günü. Ülkemizde öğretmenlerimizin durumu bu güzel günü buruk kutlamamıza neden oluyor.
Öğretmenlerimiz bugün ne yazık ki farklı statülerde görev yapmalarının yanı sıra diğer meslek mensubu devlet memurlarına kıyasen en düşük ücreti alan kamu görevlileri konumundalar.
Ülkemizde öğretmen açığı her geçen gün büyürken yarım milyon öğretmenimiz ise öğrencilerine, sınıflarına, okullarına kavuşabilmek için atama bekliyorlar.
Sayıştay raporlarına göre meslek içerisinde birçok eksik olduğunu biliyor ve buna uygun çözümlerimiz vardır.
1) Öğretmenlik mesleğinin statüsü ve sosyal gereksinimleri, yükümlülükleri, sorumlulukları ve hakları için katılımcı bir anlayışla ve toplumsal mutabakatla hazırlanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşmalıdır.
2) Öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmelidir.
3) Meslekte kariyer basamakları ve uzmanlık uygulamalarının adaletli bir biçimde yürütülmesine dayanak oluşturulmalıdır.
4) Tüm öğretmenlerin eşit statüye sahip olduğu ve öğretmen yeterliliklerine sahip olmayan kimsenin öğretmen olarak görev yapmadığı bir düzenleme gereklidir.
5) Hiçbir sınıfın öğretmensiz kalmamasını güvence altında tutmak önemlidir.
6) Atamalarda liyakat esas alınmalı sözlü mülakat kaldırılmalıdır.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözü bize yol gösterici olacaktır. Ülkemizin bekası, toplumun yaşam refahının yükseltilmesi için eğitim en birincil önceliğimiz olacaktır.
Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere mesleklerini icra ederken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor eğitimin her şart ve koşulda devamını sağlayan fedakâr öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü saygıyla kutlarız.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?