BIST 100
12.443,92 1,42%
DOLAR
49,1481 0,01%
EURO
55,2017 0,02%
GRAM ALTIN
6.547,55 0,09%
BITCOIN
85.989,00 0,24%
FAİZ
39,74 -0,23%
GÜMÜŞ GRAM
96,57 0,04%
GBP/TRY
65,0475 0,04%
EUR/USD
1,1222 -0,01%
BRENT PETROL
99,50 -2,38%
ÇEYREK ALTIN
10.705,24 0,09%
Kocaeli Az Bulutlu
Kocaeli hava durumu
4 °

Darıca Belediyesi’nden istihdama güçlü destek

Darıca Belediyesi’nden istihdama güçlü destek (2)

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstihdam Fuarı, iş arayan vatandaşlarla iş dünyasını bir kez daha aynı çatı altında buluşturdu. 54 firmanın stant açtığı fuara yoğun ilgi gösterilirken, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez de fuarı ziyaret ederek firma temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Darıca’da istihdamın güçlendirilmesi ve vatandaşların iş fırsatlarına daha kolay ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirilen İstihdam Fuarı, 6’ncı kez kapılarını açtı. Darıca Belediyesi ev sahipliğinde  İŞKUR, İMES ve İKDAY işbirliğinde gerçekleştirilen fuarda farklı sektörlerde faaliyet gösteren 54 firma, iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere stant açtı. İş arayan vatandaşlar, firmaların insan kaynakları temsilcileriyle doğrudan görüşerek açık pozisyonlar hakkında bilgi aldı ve iş başvurularını gerçekleştirdi. Fuar, iş arayanlarla işverenleri doğrudan buluşturmasıyla önemli bir istihdam platformu oluşturdu.

BAŞKAN BIYIK VE KAYMAKAM DÖNMEZ, FUARI ZİYARET ETTİ

İstihdam Fuarı’na katılım bir hayli yoğun olurken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez ve AK Parti İlçe Başkanı Köksal akar da İstihdam Fuarı’nı ziyaret etti. Stantları tek tek gezen Başkan Bıyık ve Kaymakam Dönmez, firma temsilcileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, iş arayan vatandaşlarla sohbet etti.

“İSTİHDAM, DARICA’NIN ÖNCELİKLERİNDEN BİRİ”

İstihdamın yalnızca bireysel değil, şehir ekonomisi açısından da önemli bir konu olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, belediye olarak vatandaşların iş hayatına katılımını destekleyen çalışmalara önem verdiklerini ifade etti. Başkan Bıyık, “Biz Darıca’mızın sadece fiziki olarak değil, ekonomik ve sosyal anlamda da gelişmesini istiyoruz. Bunun en önemli unsurlarından biri de vatandaşlarımızın iş sahibi olmasıdır. İstihdam Fuarımızla iş arayan hemşehrilerimizle iş dünyasını doğrudan buluşturuyoruz. 6’ncı kez düzenlediğimiz bu organizasyonun her geçen yıl daha da büyümesi bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen tüm firmalarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

54 FİRMA, ÇOK SAYIDA İŞ FIRSATI

Fuar kapsamında 54 firma, farklı pozisyonlardaki personel ihtiyaçları için vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Gün boyunca devam eden organizasyonda iş arayan vatandaşlar, sektörlere göre farklı iş fırsatlarını değerlendirme imkânı buldu. Darıca Belediyesi’nin istihdam odaklı çalışmalarının önemli bir ayağı olan fuar, iş dünyasının ihtiyaçları ile vatandaşların iş arayışını aynı noktada buluştururken, ilçedeki istihdam ekosisteminin güçlendirilmesine de katkı sağladı. Katılımın bir hayli yoğun olduğu fuarda yaklaşık 2 bin 500 kişi firmalarla birebir görüşerek aradığı işi bulma fırsatı yakaladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?