BIST 100
14.050,56 -1,25%
DOLAR
48,3184 0,09%
EURO
56,1397 0,28%
GRAM ALTIN
6.820,77 0,14%
BITCOIN
77.020,00 -0,48%
FAİZ
39,78 -0,38%
GÜMÜŞ GRAM
101,65 0,20%
GBP/TRY
65,3176 0,26%
EUR/USD
1,1587 -0,01%
BRENT PETROL
94,36 -0,17%
ÇEYREK ALTIN
11.151,96 0,14%
Kocaeli Açık
Kocaeli hava durumu
12 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • CHP’li Nail Çiler TBMM’de sert konuştu: “Kocaeli’nin havaya uçmasını mı bekliyorsunuz?”

CHP’li Nail Çiler TBMM’de sert konuştu: “Kocaeli’nin havaya uçmasını mı bekliyorsunuz?”

Çiler

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kocaeli’de son bir yıl içerisinde meydana gelen iki büyük doğalgaz patlamasına dikkat çekerek PALGAZ ve yetkililere sert eleştirilerde bulundu.

Çiler, 22 Ekim 2024’te Gebze Mevlana Mahallesi’nde yaşanan patlamada iki vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 17 dairenin hasar gördüğünü ve 59 kişinin evsiz kaldığını hatırlatarak, “Bu insanlar hâlâ kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor” dedi.
İkinci patlamanın ise bu olaydan sadece 2,5 ay sonra Darıca’da meydana geldiğini belirten Çiler, “14 kişi yaralandı, bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu patlamalar birer kaza değil, açıkça ihmaldir!” ifadelerini kullandı.
“Araştırma önergemiz reddedildi, sorulara verilen yanıtlar evlere şenlik”
Yaşanan bu felaketlere rağmen Meclis’e sundukları araştırma önergesinin iktidar partisi tarafından reddedildiğini ifade eden Nail Çiler, Enerji Bakanlığı’na yönelttikleri soru önergelerinin de ciddiyetten uzak yanıtlandığını belirtti.
Çiler, patlamaların ardından hukuki süreçlerin ilerlemediğini vurgulayarak, “İlk patlamanın üzerinden 6 ay, ikinci patlamanın üzerinden 3 ay geçti. Ne oldu? Sorumlular hakkında neden işlem yapılmadı? Kocaeli’nin havaya uçmasını mı bekliyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi.
“PALGAZ sorunu çözülmüyor, vatandaş mağdur ediliyor”
Konuşmasında PALGAZ’ı doğrudan sorumlu tutan CHP’li Çiler, şirketin güvenlik, denetim ve altyapı konusunda gerekeni yapmadığını belirtti. Vatandaşların aylardır mağduriyet yaşadığını, doğalgaz arzında sorunlar olduğunu ve hasar görenlerin tazminat alamadığını söyledi.
Son olarak Meclis’te tüm partilere çağrıda bulunan Çiler, “Bu ihmallerin hesabı sorulmalı. Daha fazla can yanmadan, daha büyük felaketler yaşanmadan harekete geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?