
“Gebze’de Mevsim Ramazan” etkinlikleri kapsamında, Beylikbağı Sarı Camii’nde teravih namazı sonrası 2. Haydi Çocuklar Camiye programı gerçekleştirildi. Çocuklara Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatmayı amaçlayan program, renkli aktiviteler ve sürprizlerle dolu bir akşam sundu.
Etkinlik, çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenirken, aileler de program boyunca çocuklarıyla birlikte Ramazan coşkusunu deneyimleme fırsatı buldu.
Ramazan Şerbeti ve Yüz Boyama Etkinlikleri
Programda çocuklara, Ramazan geleneğini yaşatacak şekilde Ramazan şerbeti ikramı yapıldı. Ayrıca etkinlik alanında kurulan stantlarda, çocuklar için yüz boyama aktiviteleri gerçekleştirildi. Renkli boyalar ve eğlenceli figürlerle çocuklar keyifli vakit geçirdi. Etkinlik boyunca çocuklar ve aileler, manevi bir atmosferde bir araya gelerek Ramazan coşkusunu doyasıya yaşadı.
Ramazan Ayının Ruhu Yansıtıldı
Gebze Belediyesi’nin düzenlediği “2. Haydi Çocuklar Camiye” programı, çocuklara yönelik kültürel ve eğitsel etkinliklerle Ramazan ayının ruhunu yansıtırken, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program, çocukların ve ailelerin yüzünde tebessüm bırakarak sona erdi.



Programda konuşan Kocaeli Giresun Yağlıdereliler Derneği Başkanı Engin Güngör, etkinliğin ikincisini düzenlemekten büyük gurur duyduklarını belirterek, “Çocuklarımızın meydanı hınca hınç doldurması bizim azmimizi ve motivasyonumuzu daha da güçlendiriyor” ifadelerini kullandı. Güngör ayrıca organizasyona destek veren Yağlıdereli köy derneklerine teşekkür ederken, iş birliği dolayısıyla Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e de şükranlarını iletti.

Programa katılan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yandık da Başkan Zinnur Büyükgöz adına vatandaşları selamlayarak Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhuna vurgu yaptı.
Yoğun katılımla gerçekleşen program, Ramazan akşamlarının manevi iklimini ve çocukların neşesini bir araya getiren güzel bir buluşma olarak hafızalarda yer etti.


