BIST 100
10.936,04 -0,23%
DOLAR
49,9976 0,04%
EURO
56,0212 0,12%
GRAM ALTIN
6.283,05 -0,89%
BITCOIN
76.598,00 -0,15%
FAİZ
39,59 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
78,92 -2,74%
GBP/TRY
67,1469 0,13%
EUR/USD
1,1198 0,10%
BRENT PETROL
105,79 2,25%
ÇEYREK ALTIN
10.272,79 -0,89%
Kocaeli Parçalı Bulutlu
Kocaeli hava durumu
14 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, kültür coğrafyamızın bize emanetidir”

Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, kültür coğrafyamızın bize emanetidir”

thumbnail_DSCF8829 kopya

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Hıdırellez Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Hıdırellez’in birliğimizin, beraberliğimizin en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Bahar ve bereketin simgesi, geçmişten günümüze taşınmış miraslarımızdan olan Hıdırellez Bayramı, bu yönleri ile kültür coğrafyamızın bize bir emanetidir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Hıdırellez Bayramı münasebeti ile yayınladığı mesajda “Hıdırellez, geçmişten günümüze kadar var olan, bizi biz yapan, kültürümüzü tüm açıklığı ile yansıtan en önemli varlıklarımızdan birisidir. Hıdrellez, ortak kültürel değer olması yönüyle önemli bir yere sahip olup Anadolu’da ortak inanmalarla, ortak heyecanlarla yüzyıllardır kutlanılmaktadır. Türk dünyası ile birlikte Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya’da kutlanan bayramlardan olan Hıdırellez, aynı zamanda birliktelik ve kardeşlik bayramımızdır. Kardeşliğimizin ve hep birlikte olma düsturumuzun baki kalması temennisi ile Türk dünyasının Hıdırellez Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

 

 

 

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?