BIST 100
14.484,91 -0,71%
DOLAR
44,8558 -0,01%
EURO
52,8847 0,17%
GRAM ALTIN
6.935,04 -0,45%
FAİZ
39,62 0,97%
GÜMÜŞ GRAM
115,43 -0,92%
BITCOIN
75.790,00 1,51%
GBP/TRY
60,7547 0,14%
EUR/USD
1,1786 0,18%
BRENT
95,30 5,44%
ÇEYREK ALTIN
11.338,79 -0,45%
Kocaeli Açık
Kocaeli hava durumu
12 °

Aşı Pasaportu Tartışmaları Sürüyor

Ülke giriş çıkışları için ise bir benzer yöntem olan “aşı pasaportu” sistemi tartışılıyor. Ancak insanlar, bu durumun mahremiyetle ilgili sorun yaratacağından endişeli olduklarını dile getiriyor.

v

Dünya çapında havayolları, hükümetler, eczane zincirleri gibi yüzlerce kuruluş geçtiğimiz aydan itibaren sağlık kimlik bilgilerini doğrulamak için özel olarak kontrol edilen dijital sistemler kullanmaya başladı. Ülkemizde de birçok kuruma girmek için Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasından kod alınması şartı getirildi. İleriki zamanlarda tüm dünyada farklı isimlerle kullanılan bu sistemlere aşı bilgilerinin de girileceği konuşuluyor.

Ülke giriş çıkışları için ise bir benzer yöntem olan “aşı pasaportu” sistemi tartışılıyor. Ancak insanlar, bu durumun mahremiyetle ilgili sorun yaratacağından endişeli olduklarını dile getiriyor. Sistemleri geliştiren kişiler ise bu endişeleri gölgede bırakacak alternatif oluşturmanın mümkün olacağını söylüyor.

Sağlık bilgilerini ülkeler arası geçişlerde ya da kurumlara girerken paylaşmak istemeyen insanlara farklı bir çözüm getirilmesi üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Yapılan alternatif öneriler arasında; kurumların aşı merkezleri ile iletişim kurarak yalnızca kişinin aşı olup olmadığı bilgisine ulaşmasına izin verilmesi tartışılıyor. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?