DOLAR34,1914% 0.2
EURO37,1252% 0.1
STERLIN44,6602% 0.36
FRANG39,5133% 0.24
ALTIN2.979,87% 0,86
BITCOIN67.842,190.587
</div

Vali İlhami Aktaş, Deprem Tatbikatına Katıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali İlhami Aktaş, Deprem Tatbikatına Katıldı
reklam

Deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgi vermek, farkındalık oluşturmak ve afet risklerini azaltmak amacıyla ‘13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ münasebetiyle gerçekleştirilen programlar kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi ve Deprem Anı Uygulaması /Tahliye Tatbikatı Vali İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

İzmit Atılım Anadolu Lisesinde düzenlenen tatbikat; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma, Polis Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma ve Milli Eğitim Arama Kurtarma Birimi iş birliği ile düzenlendi.

Tatbikat programında Vali İlhami Aktaş’a; Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan eşlik etti.

Deprem anında ‘Çök, Kapan, Tutun’ uygulaması ve tahliye aşamaları tatbikatının ardından afet farkındalığı oluşturmak amacıyla ilgili kurumlarca açılan stantlarda bilgilendirmeler yapıldı.

Tatbikat sonrasında öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Atılım Anadolu Lisesi öğrencilerine derslerinde başarılar diledi.

Tatbikata katılan personellere ve ekiplere göstermiş oldukları dikkat ve hassasiyetten dolayı teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Atılım Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve tatbikat ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

reklam