
Yeniden Refah Partisi Gebze ilçe başkanı Engin Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajla, zor şartlar altında görev yapan basın emekçilerinin gününü kutladı.
Gazetecilerin, toplumun doğru bilgiye ulaşmasında hayati bir görev üstlendiğini ifade eden Kılıç, basın mensuplarının fedakârca yürüttüğü çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.
Kılıç, mesajında özellikle yerel basının önemine dikkat çekti.
Basın özgürlüğünün demokratik toplumların temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Gazeteciler; halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Kamuoyunu doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendirmek adına büyük bir özveriyle çalışan basın emekçilerimiz, her türlü takdiri hak etmektedir.”
Toplumun ve ailelerin sesi olan sosyal meselelerin gündeme taşınmasında gazetecilerin önemli bir rol üstlendiğini belirten Kılıç, basının toplumsal sorumluluğuna da dikkat çekti.
Kılıç , mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Mesleğini onurla icra eden, halkın haber alma hakkını önceleyen tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; görevleri başında hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle anıyorum.”
