BIST 100
12.335,03 0,65%
DOLAR
43,1652 0,11%
EURO
50,3867 0,12%
GRAM ALTIN
6.367,21 0,00%
FAİZ
36,96 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
118,96 0,74%
BITCOIN
91.904,00 1,02%
GBP/TRY
58,1614 0,12%
EUR/USD
1,1666 -0,01%
BRENT
64,99 1,75%
ÇEYREK ALTIN
10.410,39 0,00%
Kocaeli Parçalı Bulutlu
Kocaeli hava durumu
1 °
  • ANASAYFA
  • MANŞET
  • Sağlık Bakanı Koca’dan Gazze’ye Yardım Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan Gazze’ye Yardım Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan Gazze’ye Yardım Açıklaması

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gazze’ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir istişare yaptığını söyledi.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “İşbirliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlıyoruz. Gazze’de gerçekleştirilen hastane saldırıları konusunda uluslararası muhataplarımızla yaptığım görüşmeler çerçevesinde, Ürdün Haşimi Krallığı Sağlık Bakanı Sn. Firas İbrahim Al-Hawari ile de istişarede bulunduk. Sayın Bakanı diğer ülkelerin Sağlık Bakanları ve Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yöneticileri ile yapmış olduğum görüşmeler konusunda bilgilendirdim. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimize yardımcı olabilmek için koordinasyon içerisinde ortak çalışma teklifinde bulundum. Bu çerçevede, Sahra Hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda ileri tetkik ve tedavi için yaralıların ülkemize hava yoluyla nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu diğer görüşmelerimde olduğu gibi Ürdünlü mevkidaşıma da ilettim. Kendisi ülkemizin işbirliği önerisinden ve yaklaşımından dolayı Türkiye’ye müteşekkir olduklarını belirttiler. Sayın Bakan ile görüşmemiz neticesinde sahada gerçekleştirilmesi mümkün olan işbirliği alanlarında planlama ve koordinasyon yapılabilmesini teminen Ürdün ve Türk yetkililerin öncelikle çevrimiçi toplantı yoluyla istişarelere hemen başlamasını ve gerek duyulması halinde fiziki çalışmaya geçilmesini, bu faaliyetleri gerçekleştirilirken Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ve Ürdün Ülke Ofislerinin de bizimle birlikte koordinasyon çalışmalarında bulunması hususlarında mutabık kaldık” dedi.

Gazze’de 4 Hastane Devre Dışı Kaldı

Bakan Koca, bölgedeki 4 hastanenin hizmet dışı kaldığını belirterek, “Gazze’de 4 hastane hizmet dışı kaldı. 14 sağlık merkezi, elektrik kesintisi, yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumda. Tam 13 gündür insanlığın ve merhametin önü kesildi. Bu engelle mücadele ediyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

KAYNAK: BSHA HABER AJANSI

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?