BIST 100
12.398,64 0,11%
DOLAR
43,1673 0,02%
EURO
50,3142 0,08%
GRAM ALTIN
6.435,12 1,12%
FAİZ
36,83 -0,30%
GÜMÜŞ GRAM
125,13 4,02%
BITCOIN
95.129,00 1,12%
GBP/TRY
58,0802 0,21%
EUR/USD
1,1647 0,04%
BRENT
64,89 -0,89%
ÇEYREK ALTIN
10.525,75 1,17%
Kocaeli Kapalı
Kocaeli hava durumu
-1 °
  • ANASAYFA
  • Çevre
  • Milletvekili Nail Çiler’den Dilovası Halkı’nın Açtığı İmza Kampanyasına İmzalı Destek

Milletvekili Nail Çiler’den Dilovası Halkı’nın Açtığı İmza Kampanyasına İmzalı Destek

ekos_g

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla EKOSDER (Ekolojik Yaşam ve Çevre Derneği) ofisinde, Sivil Toplum Platformu temsilcileriyle bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleşen buluşmada, EKOSDER ve Sivil Toplum Platformu Başkanı İsmail Sami, Dilovası halkının başlattıkları imza kampanyasına gösterdiği yoğun ilgiyi vurguladı.

“Pazartesi gününe kadar bu ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz. Kampanyamıza destek veren ve çevresel sıkıntımızı Meclis’e taşıma sözü veren Sayın Nail Çiler’e teşekkür ediyoruz,” diyen Sami, sözlerine şöyle devam etti:

“Dilovası’nda yaşanılan sanayi kaynaklı çevre sorunlarıyla yıllardır mücadele ediyoruz. Maalesef siyasi irade bazen yanlış karar verebiliyor. Daha önce çöp depolama alanı, Kömürcüler OSB, kimyasal tank alanları gibi konularda gerekli ikaz ve uyarılarımızı yaptık. Zaman bizi haklı çıkardı. Şimdi de imar değişikliği konusunda erkenden uyarımızı yapıyoruz.”

Ziyaret sırasında konuşan Nail Çiler, Dilovası’ndaki çevre sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını ve bu konuda detaylı bir dosya hazırladığını ifade etti. Dilovası’nda geçmişte yaşanan olumsuzluklardan ders alınması gerektiğini belirten Çiler, TOKİ’nin yeni kuracağı yerleşim alanlarında aynı hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, “Toplu konut için revize edilmiş alanların imar durumu değiştirilerek sanayileşmenin önü açılması, Dilovası için yeni bir felaket olacaktır,” diyerek uyarılarda bulundu. “Dilovası, ekonomik anlamda Kocaeli’nin en zengin ilçelerinden biri olmasına rağmen, bu zenginlik toplumun geneline yansımıyor,” sözleriyle mevcut tabloya dikkat çekti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?