reklam
reklam
DOLAR35,2567% -0.01
EURO36,8001% 0.01
STERLIN44,5149% 0.25
FRANG39,4812% -0.03
ALTIN2.966,97% -0,05
BITCOIN94.409,30-2.915
</div

SAĞLIK: Göz Tansiyonu: Görme Kaybına Karşı Önlemler

Yayınlanma Tarihi : Google News
SAĞLIK: Göz Tansiyonu: Görme Kaybına Karşı Önlemler
reklam

Göz tansiyonu, göz sağlığı için ciddi bir risk oluşturabilir. Erken teşhis ve uygun tedavi ile görme kaybını önlemek mümkündür. İlaçlar ve cerrahi müdahale gibi yöntemlerle tedavi edilebilen bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Glokom Nedir ve Neden Önemlidir?

Glokom, halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla göz tansiyonu, zamanında tedavi edilmediğinde veya ihmal edildiğinde kalıcı görme kaybına neden olabilen ciddi bir göz hastalığıdır. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, glokomun erken evrelerinde genellikle belirti göstermediğini ve düzenli göz muayenesinin, görme kaybı yaşanmadan önce glokomun tespit edilmesinin tek yolunu oluşturduğunu belirtti.

Glokomun Nedenleri ve Risk Faktörleri Nelerdir?

Göz tansiyonunun, göz içindeki sıvı basıncının normalin üzerinde seviyelere çıkması sonucunda göz sinirlerinin zarar görmesiyle karakterize edildiğini ifade eden Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, glokomun ortaya çıkmasında yaş faktörü, ailede glokom öyküsü, gözde odaklanma sorunları, kortizon kullanımı, ince kornea yapısı, dolaşım bozuklukları, diyabet, hipertansiyon ve migren gibi etmenlerin rol oynadığını vurguladı.

Glokom Tedavisi ve Önemi

Göz tansiyonunun tedavisinin, hastanın durumuna ve hastalığın seviyesine göre değiştiğini dile getiren Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, tedavinin temel amacının hastalığın ilerlemesini durdurmak ve hastayı görme kaybından korumak olduğunu söyledi. Tedaviye geç kalındığında ise gerçekleşmiş görme kayıplarının geri alınamayacağını belirtti.

İlaç Tedavisi ve Cerrahi Müdahale

Glokom hastalığının yaygın tedavi yönteminin göz damlası olduğunu belirten Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, göz damlası kullanımının, yüksek göz içi basıncını düşürerek görme sinirlerine gelecek zararı engellediğini açıkladı. Ancak ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda veya ilaca rağmen ilerleme gösteren vakalarda cerrahi müdahalenin gündeme gelebileceğini ifade etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

KAYNAK: BSHA HABER AJANSI

reklam