BIST 100
11.482,60 1,32%
DOLAR
50,1497 0,09%
EURO
55,9304 -0,72%
GRAM ALTIN
6.556,39 -0,60%
BITCOIN
76.026,00 0,27%
FAİZ
39,49 0,28%
GÜMÜŞ GRAM
83,81 0,09%
GBP/TRY
67,1077 -0,65%
EUR/USD
1,1143 -0,68%
BRENT PETROL
97,05 -0,34%
ÇEYREK ALTIN
10.719,70 -0,60%
Kocaeli Az Bulutlu
Kocaeli hava durumu
8 °
  • ANASAYFA
  • Çevre
  • Gebze Gaziler dağında onlarca yetişkin ağaç kesildi! Sebebi nedir?

Gebze Gaziler dağında onlarca yetişkin ağaç kesildi! Sebebi nedir?

50b78b89-c560-490c-a724-912830406f57

Gebze Gaziler dağında onlarca yetişkin ağaç neden kesildi? Sebebi nedir?

Gebze'nin tek yeşil akciğeri konumundaki ve yapılaşmadan korunabilen yegane yeşil oksijen deposu olan Milli Tabiat Parkı statüsündeki Gaziler Dağı'nda geçtiğimiz günlerde onlarca çam ağacın kesildiği görüldü. Kocaeli Büyükşehir'in gözü gibi baktığı ormanın bu duruma gelmesi vatandaşları derin bir şekilde üzdü. Vatandaşlar ağaç kesimini merak ederken bazı görevlilerin" Çürümüş olan ve insanlara potansiyel tehlike yaratan ağaçların kesildiğini" öne sürdüler. Gebze Belediyesi'nin Yeni Partili Meclis Üyesi Engin Sözbir de ormandaki ağaç kesimini yerinde inceledi ve onlarca ağacın bu şekilde kesilmesine tepki gösterdi.

GAZİLER TABİAT PARKINDA KAPSAMLI AĞAÇ KESİMİ

15 Mayıs-01 Kasım tarihleri arasında yangın tehlikesine karşı Valilikçe girişi yasaklanan Tabiat parkına 1 Kasım itibariyle iş makinaları ile ağaç kesim makinalarının girdiği gözlendi. Pek çok ağaç ekiplerin müdahalesiyle motorlu testerelerle kesilirken, ormana giren bazı iş makinalarının yetişmekte olan bazı fidanlara ve yol kenarına süs olarak konulan kaya türlerine zarar verdiği görüldü.

ORMAN HARAP OLDU

Ormana giren iş makinaları çevreye de böyle izler bıraktığı gözlendi ve pek çok bitki de iş makinalarının tekerleri altında kalaraz ezildiği gözlendi.

PEK ÇOK YETİŞKİN ÇAM AĞACI DA BÖYLE KESİLEREK YERE BIRAKILDIĞI GÖRÜLÜYOR

VATANDAŞLAR ÇOK TEPKİLİ

Ormana hava almak için yürüyüş için gelen çok sayıda vatandaş, "Kaç aydır biz ormanın içine giremiyorduk çünkü yangın tehlikesine karşın kapatılmıştı. Ormanı yangın tahrip etmedi ama yasak sonrası giren iş makinalarının her tarafı berbat ettiğini görüyoruz. Böyle sorumsuzca ağaç mı kesilir? Adeta ormanı harap etmişler. Çok yazık. Çok üzüldük" dediler.

GEBZE BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ SÖZBİR: " BU ŞEKİLDE AĞAÇ KESİMİ KABUL EDİLEMEZ!"

Gebze Belediyesi'nin Yeni Partili Meclis Üyesi Engin Sözbir de ormandaki ağaç kesimini yerinde inceledi ve tepki gösterdi.

Sözbir, " Bakın burada onlarca ağaç kesilmiş, bazıları da yarı kesilmiş şekilde bırakılmış. Bu insanların can güvenliği açısından da son derece tehlikeli bir durum. Sonra bu ağaçlar neye göre hangi gerekçeyle hangi kıstasa göre kesilmiştir. Bu hususta bende yetkilileri göreve dvet ediyorum araştırılsın ve kamuoyuna bilgi verilsin" dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?