DOLAR34,2325% 0.11
EURO37,2937% 0.21
STERLIN44,5381% -0.44
FRANG39,6929% 0.07
ALTIN2.946,33% 0,67
BITCOIN67.187,732.179
</div

Gergerlioğlu, “150 bin nüfuslu Kartepe’de Devlet Hastanesi yok!”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gergerlioğlu, “150 bin nüfuslu Kartepe’de Devlet Hastanesi yok!”
reklam

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe Semt Polikliniği önünde açıklamalarda bulundu. Kartepe’nin nüfusunun çok hızlı arttığını ifade eden Gergerlioğlu, 150 bin nüfuslu ilçede devlet hastanesi olmamasını sert sözlerle eleştirdi.

Kabul edilecek bir şey değil!

Kartepe’nin gelişen, büyüyen, ilgi gören bir ilçe olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, Kartepe’nin nüfusu 150 bin fakat bu ilçede bir devlet hastanesi yok. Kulaklarınıza belki inanamayacaksınız. 150 bin nüfuslu bir ilçede devlet hastanesi yok. İnsanlar gece gündüz rahatsızlandıkları zaman İzmit’e veya başka yerlere gitmek zorunda kalıyorlar. Kartepe ilçesinde sağlık adına zamanında benim de çalıştığım İzmit Seka Devlet Hastanesi Kartepe semt polikliniği var. Fakat burası sadece bir poliklinik, hastane değil. 150 bin kişiye bir poliklinik mi hizmet verecek? Bu kabul edilecek bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Yandaşlar para kazansın diye Kocaeli’de sağlık çöktü!

Kocaeli’de sağlık sisteminin çökmüş durumda olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Bir şehir hastanesi yaptılar. Darıca’dan, Kartepe’ye kadar sağlık hizmetleri aksadı. Hastaneleri atıl duruma getirdiler, kapattılar, küçülttüler ve daha neler neler! Çayırova’da bir hastane temeli atıldı, hala çukurda kargalar uçuşuyor. Darıca Farabi Hastanesi tam donanımlı bir eğitim hastanesi olarak çalışmıyor. Gebze Fatih Devlet Hastanesi son derece yetersiz. Gebze’ye ikinci bir hastane açılması lazım, açmıyorlar. Dilovası Devlet Hastanesin’de yeterli uzman yok. Körfez Devlet Hastanesi şu anda baskılarımız sonrası bir hastane inşaatı yapılmaya başlandı ama yıllarca büyük bir nüfusa sahip Körfez’de de küçücük bir hastane ile idare etmeye çalıştılar. İzmit’te Seka Devlet Hastanesi’ni küçülttüler. Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ni iyice küçültüp atıl hale getirdiler. İzmit’te semt polikliniğini kapattılar. Halk sağlığı laboratuvarını kapattılar, yıktılar. Gölcük Devlet Hastanesi 7-8 yıl sonra ancak açıldı. Kartepe’de, bir devlet hastanesi yok. Bunlar neden oluyor arkadaşlar? Müteahhitin hastanesi, şehir hastanesini geliştirmek, büyütmek, müteahhide para kazandırmak için yapılıyor. Aynı zamanda Çoğu AK Partili yöneticinin sahibi olduğu hastaneleri geliştirmek için yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Acil durumlara müdahale edebilecek bir devlet hastanesi yok!

150 bin nüfuslu bir ilçede, küçük bir semt polikliniğinin hizmet vermeye çalıştığını aktaran Gergerlioğlu, “İnsanların acil hastası oluyor, bir sürü doğumlar oluyor. Semt polikliniğinin acili akşam belli bir saatten sonra hizmet vermiyor ve kapatılıyor. Zaten hastanede yeterli cihaz olmadığı için kırık, çıkık, yaralanma gibi durumlarda başka hastanelere yönlendiriyorlar. İnsanlar acil durumda nereye gidecekler? Mecburen yandaşların sahibi olduğu özel hastanelere koşturup gidiyorlar. Veyahut da İzmit’te şehir hastanesine gitmek zorunda kalıyorlar. Bu kabul edilecek bir durum değil. Bu sağlık sistemini kabul etmiyoruz çünkü şehir hastaneleri büyük zararlarla yapılıyor ve müteahhit kazanıyor, halk kaybediyor. O dev binalar için Kocaeli’nin dört bir tarafındaki hastaneler atıl bırakılıyor, yıkılıyor, yerine yenisi yapılmıyor veya yapılması gerekenler de yapılmıyor. Kartepe artık önemli bir merkez oldu. Gerçekten turistik de bir merkez. Çok ilgi görüyor. Çok güzel yeşil alanları var ve betonlaşıyor maalesef. İnsanlar çok arttı. 150 bin nüfusu buldu. Çok aniden büyük bir nüfus artışı oldu fakat devlet hastanesi yok. Kartepe’ye bir devlet hastanesi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Takipçisi olacağım!

Kartepe’de devlet hastanesinin yapılmama nedeninin şehir hastanesine yönlendirme isteği ve özel hastanelerinin koruması olduğunu belirten Gergerlioğlu,  “Bu zihniyet halkın sağlığını ayaklar altına almaktır. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak, bir hekim olarak bu konunun takipçisiyim. Sağlık Bakanına da bunları ilettik. Sahada bunları tespit edip gösteriyoruz. Sağlık Bakanı komisyona geldi yüzüne söyledik, yazılı olarak yazıyoruz kendisine. Fakat Kocaeli’de halen sağlık alanında çöküş bitmiyor. Yandaşlar kazanıyor, müteahhitler kazanıyor ve Kocaeli’de halkın sağlığı ayaklar altına alınıyor.” dedi.

reklam