reklam
reklam
DOLAR35,2225% 0.06
EURO36,7868% -0.01
STERLIN44,2465% -0.2
FRANG39,2364% -0.49
ALTIN2.961,93% -0,22
BITCOIN96.283,56-0.739
</div

Kocaeli Üniversitesi’nin paydaşlığında yürütülecek “Ufuk Avrupa Projesi” hibe desteği kazandı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kocaeli Üniversitesi’nin paydaşlığında yürütülecek “Ufuk Avrupa Projesi” hibe desteği kazandı
reklam

Ufuk Avrupa Marie Curie Eylemleri kapsamında, Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında yürütülecek olan Science4Future adlı proje hibe almaya hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi katkılarıyla hazırlanan, MSCA ve Vatandaşlar (MSCA&Citizens) hibe çağrısı altında başvurusu gerçekleştirilen Daha Güçlü Toplumlar için Bilim (The Science for Stronger Societies – Science4Future) adlı proje, 824 kuruluşun yer aldığı 132 proje başvurusu içerisinde hibe desteği alan 44 projeden biri oldu.

Türkiye’den hibe desteği almaya hak kazanan beş projeden biri olan Science4Future projesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ile Sakarya Valiliği’ni proje ortağı, Düzce Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de iştirakçi ortak olarak bir araya getiriyor.

Proje farklı disiplinleri bir araya getiriyor

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt’ün proje koordinatörü olduğu Science4Future projesi yönetim ekibinde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevil Veli, Prof. Dr. Ayla Arslan,  Dr. Öğr. Üyesi Simge Çankaya ve İzmit Meslek Yüksekokulu’ndan Prof. Dr. Erhan Gengeç yer alırken; proje ekibi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Beyhan Pekey, Doç. Dr. Şenay Çetin Doğruparmak, Doç. Dr. Tahir Serkan Irmak, , Öğr. Gör. Dr. İsmail Talih Güven, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan, Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Rezzan Kasım, Teknoloji Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Özcan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Doç. Dr. Neslihan Türkmenoğlu Bayraktar, Doç. Dr. Emre Kishalı, Doç. Dr. Mehmet Şener, Arş. Gör. Gizem Büyükgüner Sönmez, İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Selma Koç Akgül, Doç. Dr. Aysel Çetinkaya ve Gölcük Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Canan Cimşit’ten oluşuyor.

Kocaeli Üniversitesi Proje Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sürdürülebilir kalkınma anlayışı geliştirme konusunda farkındalık ve bilinç yaratmak üzere hazırladığımız projemizin kabul edilmesi mutluluk verici. Farklı fakültelerimizden öğretim üyelerimizin yer aldığı ekibimiz, proje ortaklarımız ve iştirakçilerimizle bölgemize değer katan bir proje olacak” dedi.

Science4Future, ilklerin projesi oldu

Science4Future Projesi, bilimin ve araştırma-geliştirme kültürünün yaygınlaştırılması konusunda, en büyük araştırma iletişimi ve tanıtım etkinliğinin bir parçası olarak Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de gerçekleştirilecek ilk MSCA ve Vatandaşlar hibe desteği kazanan proje oldu.

Science4Future, iklim değişikliği ve doğal afet bilincini artıracak

Avrupa Birliği’nin (AB) Yeşil Mutabakat Stratejisi’nin bir parçası olarak, iklim değişikliğine ve doğal afetlere uyum bağlamında dayanıklı bina ve altyapıların güçlendirilmesi üzerine odaklanan proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle dirençli şehirlerin oluşturulması ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı teşvik edilecek.

Bilim şenlikleri ve okul faaliyetleri ile ilk etapta 70 bin kişiye ulaşılacak

İki yıl boyunca üç farklı şehirdeki üniversitenin kampüslerinde gerçekleştirilecek Avrupa Araştırmacılar Gecesi faaliyetleri ile toplam 50 bin kişiye ulaşılması hedeflenirken, ortaokul ve liselerde düzenlenecek deneysel gösteriler, yarışmalar ve bilgilendirme faaliyetleri ile 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje süresince gerçekleştirilecek bilinçlendirme ve yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda da 1,5 milyon kişinin iklim değişikliği ve doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

reklam