reklam
reklam
DOLAR35,2068% 0.3
EURO36,7672% 0.92
STERLIN44,3202% 0.7
FRANG39,4341% 0.87
ALTIN2.968,40% 1,31
BITCOIN95.677,78-1.624
</div

Gergerlioğlu, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi 

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gergerlioğlu, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi 
reklam

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini ziyaret eden DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şehrimizde bulunan hastanelerin faaliyetlerini yakından takip ediyor.

Üniversite hastanesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Gergerlioğlu, hastaların taleplerini başhekime iletti.Kocaeli’nde palyatif bakım merkezleri açılmalı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini ziyaret eden Gergerlioğlu, “Sayın Başhekimimiz Görkem Beyle konuştuk. Hastanemiz hakkında bilgi aldık. Fakülte binası yoğun hasta talebine artık yetersiz kalıyor. Hastanemizin otopark ve trafik sorunu var.  Bu durum oldukça sıkıntı arz ediyor. Burası belki 10-15 yıl önceki nüfusa göre dizayn edilmiş fakat sabah saatlerinde trafiğin çileye dönüştüğünü gördük. Bunun dışında hastanemizde şu anda 827 yatak bulunuyor ve günde 4000-5000 civarında hastaya hizmet veriliyor. Farklı birçok branşta hocamız var. 950 civarında akademik kadro doktor asistan arkadaşımız çalışıyor. Ellerine sağlık canla başla çalışıyorlar. Gördüğümüz kadarıyla bazı eksiklikler de var. Buradan Sağlık Bakanlığı’na da iletelim. Yoğun bakım önemli bir sorun olmaya başladı. Özel hastaneler yoğun bakımlarını kapatmaya başladı. Bu sebeple yoğun bakım konusunda devlet hastanelerine yüklenme oldu. Ölüm döşeğinde olan hastalar yoğun bakımda uzun süre kaldığı için acil yoğun bakıma alınması gereken ve sağlığına kavuşabilecek kişilere yoğun bakım bulmakta sorunlar yaşanıyor. Bu sebeple palyatif bakım bölümleri açılmalı. Tedaviye yanıt vermeyen ve durumu çok ciddi olan hastalara yoğun bakım yerine palyatif bakım merkezlerinde tıbbı müdahaleler yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Cerrahi ve yan dal çocuk bölümleri doktorlar tarafından tercih edilmiyor

 Fakültede yan dalla ilgili sorunlar olduğun belirten Gergerlioğlu, “Şu anda yan dalda çocuk yoğun bakım gibi bölümlerde eksiklikler var. Çünkü bu konularda doktor olarak çalışmak maddi olarak da pek getirisi iyi olmadığı için çok tercih edilmiyor. Bundan dolayı da bazı bölümler açılamıyor. Hekimler de son zamanlarda kendileri açısından risk oluşturabilecek işlemler içeren bölümleri çok fazla tercih etmiyor. Özellikle cerrahi bölümleri tercih edilmiyor. Bu sebeple özellikle yan dal cerrahi birimleri ve çocukla ilgili birimlerle ilgilenen doktorlarda azalmalar oluyor. Genel olarak önemli bir hizmet yürütülüyor. Yoğun bir doluluk oranına sahip ve son durak hizmet hastanesi olarak hizmet veriyor. Ayrıca burada kapalı psikiyatri servisi olmaması beraberinde bir takım sorunları doğurabiliyor. Bu yüzden kapalı psikiyatri servisinin hizmete sokulmasını öneriyoruz. Parmak ve el kesiklerinde damar cerrahi uzmanı yetersizliği yaşanabiliyor. Çünkü Sakarya ve çevre illerden de buraya hastalar geliyor. Bu sebeple damar cerrahisi bu konuda yoğunluktan kaynaklı yetersiz kalabiliyor.” ifadelerini kullandı. 

Mahkum koğuşu yapılmalı

 Hastaneye mahkum koğuşu yapılmasını öneren Gergerlioğlu, “Fakülte hastanesinde mahkum koğuşu yok. Buradaki mahpus hastalar ayaktan bir tedavi ile servis hizmeti veriliyor. Aslında bir mahkum koğuşu olması gerekiyor işin doğrusu. Çünkü dezavantajlı hasta grubu olan mahpus hastaların iyi bir sağlık hizmeti alması için mahkum koğuşlarının kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz. İki yıl boyunca gereken sağlık hizmetini almakta zorlanan hastalar biliyoruz. Kandıra Cezaevi ve Kocaeli Üniversitesi arasında gidip gelen ve tedavi olamayan hastalar vardı. Covid döneminde bu sıkıntılar arttı. Şu anda biraz azaldığı söyleniyor ama bu çok önemli bir husus.” şeklinde konuştu. 

Gergerlioğlu, hastaların şikayetini başhekime iletti

 Hastanenin acil bölümünde gezip hasta ve hasta yakınlarıyla konuşan Gergerlioğlu, “Acil bölümünde bazı ufak tefek sıkıntılar gördük. Hastaların bekledikleri alanlarda havanın soğuk olması ve dış kapının sürekli açılıp kapanması nedeniyle hastaların üşüdüğünü gördük. Bununla ilgili başhekim beyle de görüştük umarım gereken düzeltmeyi yapacaklar. Meclis Sağlık Komisyonu üyesi ve Kocaeli milletvekili olarak hastalarımız ve halkımız için uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eksikleri Bakan Koca’ya iletecek

 Başhekim ve diğer doktorların ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Hastanemizdeki eksiklikleri de biz Sağlık Bakanlığına ileteceğiz. Sayın Bakan Fahrettin Koca ile de görüşeceğim. Hastanemizde daha iyi bir hizmet verilmesi için yapılması gerekenleri onlara ileteceğim.” dedi.

 Hastaneden uzak bir yerde yaşam alanı oluşturulmalı

Belediyelerin kampus ve hastane etrafındaki köpek popülasyonuna çözüm bulmaları gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Başhekimimiz bu çevrede 1000’e yakın köpeğin olduğunu söyledi. Kısırlaştırma işlemleri yeterli yapılmadığı için hızla bu sayı artıyormuş. Belediyelere defalarca söylemelerine rağmen bir çözüm bulunamamış. Başka illerin belediyeleri bile kendi sınırlarındaki köpekleri toplayıp buraya getiriyormuş. Bu canlara hastane ve fakülteden uzak bir noktada yaşam alanı oluşturulmalı. Belediyeler bu alanlarda yuvalar ve besleme noktaları yaparak üniversite çevresindeki popülasyonun önüne geçmeli ve kısırlaştırma işlemleri yapılmalıdır. Kocaeli’nin hemen hemen her yerinde artan köpek sayısı vatandaşları tedirgin ediyor. Her ilçeden vatandaşlarımız bize ulaşarak bu konuda çözüm istiyor. Bu canlara zarar gelmeden kampüsün ilerisindeki ağaçlık alanlarda bir yaşam ortamı oluşturarak çözüm üretilebilir. Düzenli olarak belediyeler tarafından beslenmeleri sağlanıp veteriner kontrolleri sağlanabilir.” şeklinde konuştu. 

reklam